Selam ve Sevgiler dostlar...Her Güne Bir Dua ile veya Bir Hadisi Şerif ve ya Ayeti Kerime --- isteyen hepsiyle , birer örnek ile başlıyalım varmısınız..
Ben Bismillah diyorum...
Günün Duası....
"Bana ruhumu geri veren, vücûdumu afiyette kılan ve kendisini zikretmeğe müsaade eden, Allah'a hamd olsun." (AMİN)
Günün Hadisi Şerifi
"Bir işe başlamak istediğin zaman âkıbetini iyice tefekkür edip hayr u sevâbı mûcib ise devam et, şerr ü ıkâbı mûcib ise ictinâb et!"
( Kenzül İrfan )
Günün Ayeti Kerimesi
"Ey Resûl-i Ekremim! Benim kullarım "Rabbi-miz uzakta mıdır, yakında mıdır?" diyerek sana beni sordukları zaman sen onlara cevap ver ki: Ben onlara pek yakınımdır. Bana duâ eden kulumun duasını kabul ederim. Duâ ettiğinde benden duâlarının kabulünü istesinler. Ve bana îman etsinler. Umulur ki onlar îmanları ve duâları sebebiyle doğru yola vâsıl olurlar ve irşâd olunurlar. "(Bakara Sûresi, 186)
"Allah Kullarına Rızkı Bol Bol Verseydi,Yeryüzünde Azarlardı.Fakat O,(rızkı) Dilediği Ölçüde İndirir.Çünkü O, Kullarının Haberini Alandır, Onları Görendir."
(Şura-27)
Günün Duası
Allahım! Bana , Seni aramayı öğret. Sen bana öğretmezsen , Ben Seni arayamam. Sen bana Kendini göstermezsen , Ben Seni bulamam.
Günün Hadis-i Şerifi
Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: ''Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: 'Ümmetim yağmur gibidir, evveli mi, ahiri mi daha hayırlıdır bilinemez.'
Tirmizi, Emsal 6, (2873).
Günün Ayeti Kerimesi
6 - Musa kavmine demişti ki: "Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Çünkü O, bir vakit sizi Firâvun ailesinden kurtardı. Onlar sizi işkencenin en kötüsüne sürüyorlar ve oğullarınızı kesip kadınlarınızı da diri bırakıyorladı. Ve bunda Rabbinizden size büyük bir imtihan vardır."
İbrahim 6
Peygamberimiz(SAV) işaret parmağı ve orta parmağıyla işaret ederek: 'Gerek kendisine ve gerekse başkasına ait herhangi bir yetimi görüp gözetmeyi üzerine alan kimse ile ben,cennette işte böyle yanyanayız.'buyurmuştur.
Rabbim,
bir insanı koy kalbime ama o insan seninde sevdiğin bir insan olsun.
Ve beni öyle bir insana sevdir ki, o insanın kalbinde sen olasın.
Ki ben o insanın kalbinde seni bulayım.
Beni öyle bir insanla buluştur ki benden önce onunla buluşmuş olan sen olasın.
Onunla elele tutuştuğumda ikimizin elinin üstünde senin elin olsun.
Bana öyle gözler göster ki ben o gözlerden sana bakayım.
Bana öyle bir sevgili ver ki, bakışı cennete açılan iki pencere olsun.
Onunla öyle bir yolda yürüyelim ki, klauzumuz sen olasın Ey Rabbim.
Öyle bir sevgili ver ki bana,
Ona sarıldığımda kainat bize bakıp birbirine sarılsın.
Bize öyle bir sevgili ver ki Rabbim,
sevgimizden Muhammed sevilsin.
Amin...
O daima yaşayandır. O'ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O halde O'na Dininde ihlâs (ve samîmiyet) erbâbı olarak "Hamd olsun kâinâtın Rabbi olan Allah'a" (diye) duâ edin... (Mü'min Sûresi/65)
"Akâid-i fâside ve bid'at sâhiplerinin amellerini, ibâdetlerini Cenâb-ı Allah kabul etmek istemez." (23) Eğer tevbe edip ehl-i sünnet ve'l-cemâat i'tikadına rûcû' ederlerse kabûl eder.
İbn Mâce, Mukaddime, 7.
Amin! Amin!......
Allah Razı Olsun..Merdo..
"Allah Yolunda Harcayın, Kendi Ellerinizle Kendinizİ Tehlikeye Atmayın.Her Türlü Hareketinizde Dürüst Davranın, Çünkü ALLAH Dürüstleri Sever..."
[Bakara-195]
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine (kadar) örtsünler........
{Nur Suresi Ayet 31}
* Hz.Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "İnsanoğlunun herbiri hatakârdır. Ancak hatakârların en hayırlısı tevbekâr olanlarıdır."
"Size (Kur'an ve Sünnet gibi) apaçık deliller Geldikten Sonra, eğer Barıştan Saparsanız Şunu İyi Bilin ki ALLAH AZİZ'dir, HAKİM'dir"
[Bakara-209]